Η σχολή

Η Σχολή μας ιδρύθηκε το 1993, είναι Αναγνωρισμένη από το Κράτος και είναι η πρώτη που έφερε στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας το σύστημα εκπαίδευσης κλασικού μπαλέτου της Royal Academy of Dance (Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου), που κυριαρχεί και αναγνωρίζεται παγκοσμίως σε περισσότερες από 90 χώρες, ενώ το κύρος της αποτελεί ουσιαστικό εφόδιο ακόμη και για τον επαγγελματικό προσανατολισμό κάθε παιδιού.

Η Σχολή μας είναι εξεταστικό κέντρο της Royal Academy of Dance, της οποίας τα πιστοποιητικά σπουδών που χορηγούνται στις μαθήτριές μας, κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται και διοργανώνονται στην Ελλάδα από το Βρετανικό Συμβούλιο, παρέχουν τη δυνατότητα μοριοδότησης σε ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού.

Στη Σχολή μας, εκτός από το κλασικό μπαλέτο, διδάσκονται μουσικοκινητική αγωγή, ρεπερτόριο και κάρακτερ, σύμφωνα με το σύστημα της Ακαδημίας. Επίσης, μοντέρνος χορός, σύμφωνα με το σύστημα της ISTD καθώς και σύγχρονος χορός (σύστημα Limon – Release).

Γιατί εμάς;

  • Αναγνωρισμένη από το Κράτος. Έτος ίδρυσης από το 1993.
  • Εξεταστικό Κέντρο της Royal Academy of Dance (RAD).
  • Πιστοποίηση σπουδών στο κλασικό μπαλέτο από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (RAD) και στο Μοντέρνο Χορό από την Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD).
  • Γνώση: Διδάσκονται όλες οι βαθμίδες της RAD από τις τάξεις Pre-Primary έως Advance 1 & 2, Solo Seal, καθώς και το CBTS (Πτυχίο διδασκαλίας της RAD).
  • Πολυετής εμπειρία. Διδακτική προϋπηρεσία από το 1987, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χορού. Επιπλέον συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση σε εξειδικευμένα σεμινάρια.
  • Επιτυχία 100% στις εξετάσεις.
  • Ασφάλεια: Μέθοδος αυστηρά επικεντρωμένη στην ασφάλεια των παιδιών. Η Βασιλική Ακαδημία Χορού αναγνωρίζει ότι η ασφάλεια ενός παιδιού έχει ύψιστη σημασία και ότι η σωστή διδασκαλία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ολοκλήρωση της ανάπτυξής του (σωματικής και ψυχολογικής).
  • Αγάπη για τα παιδιά και επικοινωνία που δημιουργεί μία δυνατή σχέση ανάμεσα στη δασκάλα και το παιδί και ενθαρρύνει τους μαθητές μας μέσα από την αγάπη τους για το χορό και τις τέχνες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ολοκληρωθούν ως ανεξάρτητες και ισχυρές προσωπικότητες.
  • Προσιτές τιμές: Σχέση ποιότητας σπουδών και χαμηλών τιμών.
  • Ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Βιογραφικά

 

Σοφία Γκουντέλια

Η Σοφία Γκουντέλια γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε κλασικό χορό σε ηλικία 5 ετών. Πέρασε από όλες τις επαγγελματικές τάξεις του Αγγλικού συστήματος (RAD & ISTD) φτάνοντας στο τελευταίο επίπεδο Advanced με βαθμολογία highly commended. Ταυτόχρονα σπούδασε κλασική κιθάρα και θεωρητικά στο Ωδείο Αττικής.

Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια της Royal Academy of Dance (RAD) και της Imperial Society of Teachers of Dancing. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου της οποίας είναι μέντορας στο πρόγραμμα CBTS, για εκπαιδευόμενους καθηγητές. Επίσης είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεχίζει να παρακολουθεί στο πλαίσιο του Continuing Professional Development (CPD) της RAD. Με διδακτική εμπειρία από το 1987, το 1993 ίδρυσε τη δική της Σχολή, με άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι μαθήτριές της έχουν 100% επιτυχία τόσο στις μικρότερες βαθμίδες (Graded) όσο και στις ανώτερες βαθμίδες (Vocational Graded) της RAD, ενώ πολλές έχουν φτάσει σε επίπεδα Advanced 1 & 2, με πολύ υψηλές βαθμολογίες, που αποτέλεσαν σημαντικό εφόδιο σε διάφορους τομείς της ακαδημαϊκής ή επαγγελματικής τους καριέρας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μαθήτριες της Σχολής έχουν επιτύχει στο Επαγγελματικό Τμήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχουν λάβει το Κρατικό Πτυχίο του Τμήματος Καθηγητών του Υπουργείου Πολιτισμού με άριστα, ενώ ταυτόχρονα έχουν ολοκληρώσει το CBTS και DDTS της RAD και εργάζονται ως επιτυχημένες καθηγήτριες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Νεφέλη Αναγνωστάκη

Η Νεφέλη Αναγνωστάκη έχει ξεκινήσει τις σπουδές της στον κλασικό χορό σε ηλικία 3 ετών στην Σχολή μπαλέτου Σοφία Γκουντέλια, κατακτώντας ένα πολύ υψηλό χορευτικό επίπεδο τεχνικής στον κλασικό χορό με Advanced 2 Diploma (Royal Academy of Dance), και στον μοντέρνο χορό Advanced 2 Diploma (ISTD) σε ηλικία μόλις 17 ετων. Από το 2019 είναι διπλωματούχος καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, έπειτα από έναν τριετή κύκλο σπουδών και εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού. Τον Ιούλιο του 2022 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα διδασκαλίας της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου και είναι εγγεγραμμένη καθηγήτρια RTS της Ακαδημίας.

Εργάζεται ως καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού, έχοντας αναλάβει παιδιά όλων των ηλικιών (3 – 17 ετών). Η Νεφέλη είναι πτυχιούχος καθηγήτρια και των δύο συστημάτων διδασκαλίας στον κλασικό χορό. Αγγλικό σύστημα (Royal Academy of Dance) και Ρώσικο σύστημα (Vaganova). Στο σύγχρονο χορό διδάσκει τα συστήματα limon και Release και στο μοντέρνο χορό το σύστημα διδασκαλίας ISTD.

Το έτος 2020-2021 ξεκίνησε ένα νέο πτυχίο πάνω στον τομέα της χορολογίας μέσω της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (RAD) και του Ινστιτούτου Benesh. Το Benesh είναι ένα σύστημα καταγραφής της κίνησης πάνω σε πεντάγραμμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κίνηση να διακρίνεται με κάθε λεπτομέρεια από την δασκάλα, καθώς τα βιβλία της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου εμπεριέχουν την καταγραφή των ασκήσεων και με
το σύστημα Benesh. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν με κάθε λεπτομέρεια την ύλη με αποτέλεσμα το καλύτερο τεχνικό και χορευτικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει κάθε παιδί σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου όπως "Ωραία κοιμωμένη", "Σταχτοπούτα", "Μπαγιαντέρα".

Στόχος της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τον χορό και να τα μυήσει στις αρχές του κλασικού χορού ώστε να αποκτήσουν τις βάσεις για να διδαχθούν και άλλα είδη χορού με ασφάλεια όπως ο σύγχρονος και ο μοντέρνος χορός. Έτσι τα παιδιά θα έχουν μια σωστή και ολοκληρωμένη παιδεία με πολύ προσιτό και ευχάριστο τρόπο.