Απόψεις

Στη σχολή της κ. Σοφίας ξεκίνησα στα 13 μου και παρέμεινα για πάνω από 15 χρόνια φτάνοντας στο advance 2. Η διδασκαλία της και η καθοδήγησή της ήταν ανεκτίμητη. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έδωσα τις εξετάσεις για τα επαγγελματικά διπλώματα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου με μεγάλη επιτυχία. Επίσης εκεί απέκτησα και το Certificate in Dance Teaching Studies (CDTS), το πρώτο πτυχίο διδασκαλίας της Βασιλικής Ακαδημίας, με μέντορα μου την κ. Σοφία και ξεκίνησα να διδάσκω. Η κ. Σοφία με υποστήριξε στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα με την εμπιστοσύνη και τις συμβουλές που μου έδωσε.

Παράλληλα με τις σπουδές μου στο χορό ολοκλήρωσα και τις πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές σε άλλο κλάδο. Όμως η αγάπη μου για την διδασκαλία χορού με κέρδισε. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως δασκάλα μπαλέτου στο εξωτερικό, στη Ζυρίχη και προχώρησα τις σπουδές μου στο χορό, αποκτώντας το Diploma in Dance Teaching Studies (DDTS).

Οι γνώσεις που αποκόμισα από την σχολή της κ. Σοφίας έχουν συμβάλει στην επιτυχημένη σταδιοδρομία μου ως δασκάλα χορού και ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να έχουμε μια ουσιαστική σχέση. Την εκτιμώ απεριόριστα και δεν θα ξεχάσω αυτά που μου έχει προσφέρει.

Το μπαλέτο αποτέλεσε από πολύ μικρή ηλικία αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, με την κυρία Σοφία να με βοηθάει να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη κι επίμονη σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Αυτή η παιδεία που απέκτησα μέσω του χορού (Advanced 1, RAD) οδήγησε τα βήματα μου τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, όπου εργάζομαι σε οίκο δημοπρασιών και βεβαίως συνεχίζω το μπαλέτο, ως μέσο χαλάρωσης κι εκτόνωσης απ τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της πόλης.

Επαγγελματισμός, γνώση, αγάπη και αφοσίωση στην τέχνη του κλασσικού χορού, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη Σοφία Γκουντέλια και που αποδεικνύονται τόσο μέσα από τη διδασκαλία της, όσο και από τις υψηλού επιπέδου παραστάσεις τις οποίες διοργανώνει. Της εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει με την ίδια δημιουργική όρεξη να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της και την αγάπη της για τον χορό, στις επόμενες γενιές χορευτών!

Τι να πρωτοαναφέρω για τη Σχολή Μπαλέτου Σοφία Γκουντελια; Ένα υπέροχο, ζεστό "σπίτι" γεμάτο αγάπη για τις μαθήτριές της και για την τέχνη του χορού. Εκεί που πήγα παιδάκι μικρό και έφυγα μεγάλη γυναίκα 25 χρονών. Γεμάτη εμπειρίες, φίλες και ουσιώδη και πιστοποιημένη γνώση για το κλασικό μπαλέτο και το μοντέρνο χορό. Μαζί με τα διπλώματα μου, κουβαλάω πάντα στην καρδιά μου την αγάπη μου για τη δασκάλα μου Σοφία Γκουντέλια, που εκτός των όσων έμαθε σε όλες μας, εγώ της χρωστάω πολλά γιατί τα έμπειρα μάτια της διέκριναν από νωρίς το θέμα σκολίωσης που είχα στην σπονδυλική μου στήλη και με αφοσίωση, προσοχή και ενδιαφέρον, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την περίπτωση μου

Μετά από πολύ προσπάθεια, έχω πια μια αξιοζήλευτη μπαλαρινίσια κορμοστασιά, σαν όλες τις κοπέλες που περνούν από τα χέρια της. Αυτό το "σπίτι" θα είναι πάντα το δεύτερο σπίτι μου.

Όταν πριν από δύο χρόνια η κόρη μου μού ζήτησε να την γράψω στο μπαλέτο, αναγκάστηκα να κάνω μεγάλη έρευνα. Τελικά μου σύστησαν τη σχολή χορού της κας Σοφίας Γκουντέλια και αναθάρρησα. Πάντα με χαμόγελο, με υπομονή, ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον. Η μεθοδικότητα και η αγάπη για τα παιδιά είναι διάχυτη και μας έχουν κάνει και εμάς να αγαπάμε το χορό και ειδικότερα το μπαλέτο.

Στη σημερινή εποχή που επικρατεί η προχειρότητα, η Σχολή μπαλέτου της Σοφίας Γκουντέλια παραδίδει μαθήματα ήθους και θέτει τις σωστές βάσεις στο κλασικό μπαλέτο και στο σύγχρονο χορό, με αγάπη και σεβασμό στα παιδιά. Είναι η Σχολή που εμπιστευόμαστε το παιδί μας 8 χρόνια τώρα.

Είμαστε μέλη της εξαιρετικής ομάδας που υπάρχει στη σχολή της Σοφίας Γκουντέλια εδώ και 10 χρόνια. Μετά από τόσα χρόνια και φανταστική συνεργασία είμαστε οικογένεια πια. Και στα δύσκολα και στα εύκολα πάντα με άψογη επικοινωνία και κατανόηση μαζί βρίσκαμε λύσεις στα θέματα που προέκυπταν. Τα κορίτσια μου (15 χρόνων και 8 χρόνων) πάνε με μεγάλη χαρά για μάθημα, ενώ έχουν και μεγάλη εξέλιξη. Ωραίο, ήρεμο και οικογενειακό περιβάλλον που μαθαίνουν στα παιδιά αυτοπειθαρχία και τους δίνουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να πετυχαίνουν τους στόχους που βάζουν.

Στη Σχολή Χορού της κας Σοφίας Γκουντέλια ξεκίνησα κλασικό μπαλέτο από τη νηπιακή ηλικία και συνεχίζω μέχρι σήμερα που είμαι φοιτήτρια στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Το κλίμα στη σχολή είναι ιδιαίτερα ζεστό και ευχάριστο με την κα Σοφία να αγκαλιάζει όλες τις μαθήτριές της σαν να είναι δικά της παιδιά. Θυμάμαι από μικρή ηλικία την αγάπη που μου ενέπνευσε για το χορό. Μέσω του χορού απέκτησα αυτοπεποίθηση και έμαθα να προσπαθώ, να συγκεντρώνομαι και να επιμένω, αλλά πάνω απ’ όλα να απολαμβάνω το χορό και να εκφράζομαι μέσα απ’ αυτόν.